Врачанските полицаи са успели да задържат телефонен измамник, благодарение на това, че поредната жертва се е усетила още докато е разговаряла по телефона.

Днес около 11 часа на домашния телефон на 37-годишна жена от Враца се обадил непознат, представил се за полицейски служител и започнал да я уверява да помогне в провеждащата се специализирана операция.
Последвала и уговорката временно да им предостави 10 000 евро и всички златни накити, които притежава.

Още докато разговаряли обаче, жената разбрала, че била "избрана за жертва" и веднага след като затворила телефона, набрала номера на полицията. На адреса й бил изпратен полицай, с помощта на който врачанката продължила ролята си. От полицията заградили уговорения район и в момента на взимане на парите и накитите криминалистите задържали 48-годишен мъж с инициали И.И. от София.

У него полицаите открити пистолет с патрон в цевта, пълнител с 35 боеприса, газ-сигнален пистолет, който бил преправен за стрелба с бойни патрони, найлонов плик с пари и накити, мъжка чантичка с валута, два мобилни телефона, 7 SIM карти и нервнопаралитичен спрей.

Допълнителна справка установила, че мъжът е съпричастен и към други осъществени измами. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа.