В хода на специализирана полицейска акция, проведена на територията на Горна Оряховица и Лясковец, органите на реда задържаха 6 души и 900 кутии нелегални цигари, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Акцията е осъществена в рамките на два дни. В хода на операцията са извършени проверки пред гараж в железничарския град, собственост на 54-годишен мъж. Полицаите спипали контрабандиста в момент, в който той продавал цигарите без бандерол.

При проверката са задържани собственикът на гаража, както и двама мъже - на 38 и 40 години от Горна Оряховица и Лясковец. Двамата мъже купували незаконните цигари.

Последвала проверка в гаража на 54-годишния. Там униформените открили и иззели 500 кутии цигари, които нямали акцизен бандерол.

В друг случай в хода на акцията полицаите проверили гараж, намиращ в Горна Оряховица. Гаражът е собственост на 67-годишен мъж. При проверката властите открили и иззели 370 кутии незаконни цигари. Задържани са четирима души.

Действията по разследването довели до задържането на още двама мъже от Горна Оряховица и до установяване на 18 техни клиенти, купували контрабандни цигари, обясняват още от МВР. От купувачите са иззети различни количества, за които са образувани преписки, по които ще бъдат наложени административни наказания.

Шестима от арестуваните са задържани за срок до 24 часа. Останалите са освободени, те ще получат административни наказания. Работата по цялостното документиране на престъпната дейност на арестуваните продължава.