По искане на Районна прокуратура - Несебър съдът задържа под стража 43-годишния Георги К. и 17-годишния му син Илийчо М. Те са обвинени за това, че на 21 ноември в гр. Несебър, общ. Несебър, обл. Бургас, кв."Черно море", зад магазин "Жанет", в съучастие като съизвършители, нанесли безпричинно побой на Христо Р., в качеството му на длъжностно лице - работник в Общински приют за безстопанствени кучета в отдел "Екология" при общ. Несебър.

Двамата нанесли множество удари с крак (ритници), ръце (юмруци) и дървен сап с дължина - около 1,50 см. с метален накрайник в областта на главата (лицето) на Христо Р., който изпълнявал служебните си задължения. Причинили му лека телесна повреда, изразяваща се в контузна рана на лицето, водеща до временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

Също така, те са обвинени и за това, че в условията на реална съвкупност с горепосоченото деяние, на същото място и по същото време, по хулигански подбуди , нанесли безпричинно побой посредством нанесени множество удари с крак (ритници), ръце (юмруци) и дървен сап с дължина - около 1,50см. с метален накрайник в областта на тялото (гръдния кош) и долен ляв крайник (лява подколеница) на Дойчо В., в качеството му на длъжностно лице - работник в Общински приют за безстопанствени кучета в отдел "Екология" при обш. Несебър, при изпълнение на службата си, като следствие на това му причинили две средни телесни повреди, изразяващи се в фрактура на ребра и фрактура на левия крак.

По отношение на Илийчо М. са налице различни правни квалификации на деянията, тъй като той е непълнолетен.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Георги К. и Илийчо М.са извършили престъплението, за което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че те могат да извършат ново престъпление или да се укрият.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите. Определението на Районен съд - Несебър може да бъде обжалвано пред Окръжен съд - Бургас.