Великотърновски криминалисти разкриха телефонна измама. Задържани са двама мъже, ощетили възрастна жена с 8000 лв. по сценария за съдействие на полицията.

Двама мъже - от Горна Оряховица и от Павликени, са обвинени в извършването на телефонна измама. На 21 ноември те се обадили на домашния телефон на 67-годишна жена от с. Пчелище, представили са се за служители на полицията, разиграли добре познатата вече схема за съдействие при задържането на телефонни измамници и я ощетили с 8 000 лв.

След проведени прецизни действия по разследването, криминалисти от ОДМВР - Велико Търново, съвместно с колегите им от полицейското управление в областния град влезли в дирите на извършителите - 35-годишният З. В. от Горна Оряховица, известен на полицията и осъждан, със 7 криминални и съдебни регистрации за идентични престъпления. Към момента той е издирван от полицейските управления в Албена и Аксаково за подобни деяния.

Установен е и съучастникът му 27-годишния Ц. А. от Павликени. Двамата са били задържани първоначално за срок до 24 часа по ЗМВР. След доклад на материалите в прокуратурата, са привлечени като обвиняеми. С постановление на прокуратурата мярката на З. В. е удължена на 72 часа, а на Ц. А. е наложена мярка за неотклонение "подписка". Работата по документиране на цялата им престъпна дейност продължава.