С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура - Враца В.И. (на 35 години) и И.В. (на 15 години) са задържани за срок до 72 часа. Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство.

На 21.02.2022 г. задържаните лица са нападнали 85-годишен мъж в къщата му в село Рогозен. Нанесли му удари в областта на главата с газово оръжие и го душили с голи ръце. От пострадалия са отнети мобилен телефон и паричната сума от 280 лева.

В резултат на извършените проверки и проведените оперативни действия извършителите на престъплението били установени. Задържани са две лица.

Непълнолетният И.В. е криминално проявен и се води на отчет в Детска педагогическа стая при РУ на МВР гр. Козлодуй и в Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Неговият съучастник В.И. също има криминално минало и е осъждан.

Събраните доказателства обосновават предположението за съпричастност на обвиняемите към престъплението. Предстои Окръжна прокуратура - Враца да внесе в съда искане за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо В.И. и И.В.