Двама криминално проявени, теглили неправомерно пари от банкомат, са задържани в момента на кражбата от патрул на Шесто РПУ-СДП, информираха от пресцентъра на МВР.

В петък вечерта, малко преди полунощ, патрулиращи полицаи в столичния квартал "Борово" забелязали мъж със съмнително поведение да извършва транзакции на АТМ-устройство.

Когато го приближили, той се опитал да се скрие във входа на близка жилищна кооперация.

При последвалото задържане и проверка служители на реда открили у 34-годишния криминално проявен П.С. пластики с магнитни ленти, наподобяващи банкови карти.

В хода на проверката полицаите установили близо до банкомата паркиран автомобил, в готовност да потегли от мястото. Задържан е водачът - 30-годишният криминално проявен С.Н., съучастник на П.С.

Двамата са отведени в Шесто РПУ.

При извършения им личен обиск са иззети шест сиви пластики, наподобяващи действителни банкови карти.

На следващия ден дознател и служители от отдел "Икономическа полиция"-СДП са направили оглед на автомобила, където са намерени още 67 такива недействителни карти, както и суми в евро и лева на обща стойност около 10 000 лева.

Материалите са докладвани на прокурор от СГП. Образувано е наказателно производство по чл.224 във връзка с чл.243 от Наказателния кодекс. Двамата извършители са задържани под стража за 72 часа. Работата по случая продължава.