Седем телефонни измамници - шестима мъже и жена, са били задържани тази нощ при мащабна полицейска операция, проведена от ОДМВР-Пловдив, ГД "Противодействие на общата престъпност" и областните дирекции в Русе и Велико Търново.

Освен жената, всички участници в измамната група са криминално проявени и многократно осъждани за различни видове престъпления - измами, кражби и грабежи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейската операция е проведена под ръководството на Районна прокуратура Пловдив на територията на Горна Оряховица, с. Камен, област Велико Търново и c. Ветово, област Русе.

Иззети са множество мобилни телефони и компютърни конфигурации. Организираната група е била наблюдавана от близо два месеца.

Към момента се документира престъпната й дейност за десетки хиляди левове. Измамите са били извършвани на територията на цялата страна.

Шестимата към момента са задържани в арести на ОДМВР по градовете на провеждане на акцията, като предстои привеждането им в ОДМВР-Пловдив.

За задържането им е уведомена районна прокуратура - Пловдив.

Предстои мащабна работа по разследването на случая, действия ще бъдат осъществени съвместно между криминалисти от посочените областни дирекции, съвместно с прокуратурата.