Криминалисти на областната дирекция в Русе заловиха четирима извършители на въоръжен грабеж в село Тетово, съобщават от пресцентъра на МВР.

Вчера неизвестни маскирани мъже нахлули в дома на семейство, като нанесли няколко удара на съпрузите, заплашили ги с нож и пистолет. След това завързали ръцете им със сезал, натикали в устата им парцали и облепили с тиксо.

Крадците отмъкнали близо 40 златни дамски и мъжки пръстена с общо тегло около 240 грама, златни монети, гривни и други накити, 1000 евро и 300 долара, и изчезнал.

Веднага след получаване на сигнала за престъплението на място били изпратени полицейски инспектори, криминалисти и оперативна група за оглед.

Към момента са установени четирима съпричастни към деянието, които са задържани в частен дом на ул. "Екатерина Каравелова" в Русе.

При появата на полицаите, мъжете направили безуспешен опит да избягат. Предстоят огледи и процесуални действия, които да изяснят съпричастността на всеки един от установените към извършеното в село Тетово престъпление.