Двама криминално проявени мъже са задържани след кражба на автомобил и грабеж от търговски обект в София.

Работата на разследващите започнала незабавно, след като в следобедните часове на 25 юни жена подала сигнал, че автомобилът й, паркиран на бул. "Васил Левски", е откраднат. Тя обяснила, че освен това от чантата й липсват портфейл и ключовете за колата.

В рамките на предприетите оперативни действия превозното средство било открито, а извършителите - установени и задържани. Това са двама мъже на 20 и 45 години с множество регистрации за кражби, грабежи и притежание на наркотици, а по-възрастният е и осъждан. Разследващите установили и тяхната съпричастност към други престъпления, извършени същата нощ.

Малко след кражбата на автомобила тандемът се насочил към площад "Македония", където извършил грабеж от търговски обект. Те нападнали и заплашили продавачката, след което насилствено отнели наличната сума пари, лични документи, банкови карти, мобилен телефон и стекове с цигари. Малко по-късно те "посетили" и супермаркет на бул. "Христо Ботев", където задигнали от чанта сумата от 1000 лева и 1000 евро.

При последвалия обиск в жилището, обитавано от двамата, униформените служители открили пари и веществени доказателства, свързани с престъпната им дейност, както и саксии, засадени с марихуана.

Предстои доклад на материалите в Софийска районна прокуратура.