Полицията в София задържа майката на изоставеното бебе в столичния "Западен парк".

18-годишната майка на детето Юлия Василева е била открита в дома на своя приятелка в квартал "Овча Купел" в София. 

По-късно от прокуратурата съобщиха, че срещу майката на бебето е било повдигнато обвинение. С постановление на Районната прокуратура в София майката е била задържана за срок до 72 часа.

По случая прокуратурата е установила, че на 11 август Василева е оставила детето си без надзор и достатъчна грижа в столичния "Западен парк". По този начин привлечената като обвиняема е създала опасност за неговото физическо развитие, доколкото детето е изоставено само, на земята, безпомощно с оглед възрастта му, без храна и вода.

Припомняме и че детето беше забелязано от случайни минувачи, които подадоха сигнал на телефон 112.

Майката на детето не е осъждана към настоящия момент. Въпреки това за извършеното от нея деяние законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок до 3 години.

Разследването по делото продължава.

Момиченце на около годинка е открито изоставено в столичния "Западен парк"

Момиченце на около годинка е открито изоставено в столичния "Западен парк"

Уведомени са социалните служби, екипът на Бърза помощ е откарал в столична педиатрия

Припомняме, на 11 август, петък, в "Западен парк" беше намерено изоставено момиченце. Детето е на една година и половина. 

Само ден след това полицията установи родителите на изоставеното дете. Биологичният баща беше в столичното Трето РУ, където беше разпитан. Полицията продължаваше да издирва майката до днес.

Пиян дядо на намереното снощи момиченце се яви в столичната полиция

Пиян дядо на намереното снощи момиченце се яви в столичната полиция

Детето не му е било предадено

Дядото на намереното момиченце е отишъл в полицията, за да си вземе бебето, но от полицията съобщиха, че е бил във видимо нетрезво състояние. Детето не му е било предадено, защото е бил много пиян.