Криминалисти на ГДНП задържаха мъж с голямо количество наркотици. Притежателят им е неизвестен на до момента на полицията. Действията са проведени под наблюдението на СГП. На задържания е повдигнато обвинение за разпространение на наркотици

Специализираната полицейска операция на служители на сектор "Наркотици" и отдел "Разследване" при Главната дирекция "Национална полиция" е проведена на 3 октомври на територията на столицата.

В района на лифта "Симеоново" униформени спрели за проверка лек автомобил, шофиран от 30-годишния М.Л., неизвестен до момента на полицията, от Долна Оряховица. При излизане от колата той проявил агресия, започнал да обижда полицаите, но малко по-късно признал, че в багажника на автомобила превозва наркотични вещества.

При претърсването оттам са иззети два плика - единият със суха зелена тревиста маса, а другият - с бяло вещество на буци и прах. В хода на операцията, със съдействието на служители от СДВР, е установен и претърсен адрес в столицата, обитаван от М.Л. В една от стаите са открити и иззети електронна везна, множество пликове, съдържащи различни по количество и вид наркотици.

Общото количество открита дрога възлиза на 152.20 г амфетамин и 570.79 г марихуана. След 24-часовото му задържане, Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинение за разпространение на наркотици на М.Л. и мярката му за задържане е удължено до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава под ръководството на прокуратурата.