Полицията в Сливен в събота задържа за 24 часа мъж за купуване на гласове, съобщи "Нова".

В събота в РУ-Сливен е получена информация, че жители на кв. "Надежда" са получили пари, за да гласуват за определена политическа партия на предстоящите парламентарни избори.

Това е станало в последния ден на предизборната кампания. 

Трима мъже от Сливен при разпит заявили, че в петък около обяд в кафене в кв. "Надежда" познат за тях мъж им дал парична сума в размер на 30 лева на човек, за да гласуват в полза на определена политическа партия.

​Условна присъда за мъж за купуване на гласове за предстоящите избори

​Условна присъда за мъж за купуване на гласове за предстоящите избори

Освен това той е лишен и от право да заема изборни длъжности за срок от 3 години

Припомняме, че 57-годишен от плевенското село Ставерци стана първият, осъден за купуване на гласове за предстоящите парламентарни избори. Мъжът получи 8 месеца условно с три години изпитателен срок. Съдът одобри споразумение между Районната прокуратура в Плевен и защитата му.

Освен това той е лишен и от право да заема изборни длъжности за срок от 3 години.

До осъдителната присъда на 57-годишния се стигна след полицейски действия в рамките на специализирана операция, проведена вчера на територията на община Долна Митрополия. Служители от РУ Долна Митрополия и сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР - Плевен извършиха множество процесуално - следствени действия - претърсвания, изземвания, обиски и разпити на свидетели.

В село Ставерци бе проверен личният автомобил "Ленд Ровър" на 57-годишния, където бе открита тетрадка, формат А4, с ръкописно изписани на 17 страници лични данни - три имена, ЕГН-та и номер на лични карти на жители на община Долна Митрополия.

Задържаният е провеждал лични срещи, при които е записвал данни от личните карти и е уверявал, че ще плати по 40 лева, след като гласуват за конкретна политическа партия. Първоначално беше задържан за срок до 24.

Хванаха трима мъже за купуване на гласове в Берковица

Хванаха трима мъже за купуване на гласове в Берковица

Иззети са 3 тефтера и списък с имена