Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано бързо производство срещу Георги Тодоров, за това, че на 22 януари, около 20.00 часа, в София, кв. "Бъкстон", ул. "Солун", е извършил блудствени действия (без съвкупление), като употребил за това заплаха.

Заолашил пострадалата Й.: "Вече те хванах, сега ще видиш какво ще ти се случи"; "Този път избяга, но другия ще те хвана"; "Първо ще те изнасиля, а после ще те убия". Описаното деяние представлява извършено престъпление, което се наказва с "лишаване от свобода" от две до осем години.

С оглед високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му на 25 януари в сградата на СРС, НО, когато ще бъде разгледано и искането за вземане по отношение на Тодоров на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

По делото са налице данни, че непосредствено след осъществяване на описаното по-горе престъпление, Тодоров се е насочил към друга жена - намираща се в близост - препречвайки й пътя, не позволявайки й да мине покрай него, но това лице не е установено към момента от органите на досъдебното производство.

Поради тази причина, Софийска районна прокуратура апелира към гражданите, които са станали свидетели в рамките на вчерашния ден на деянието на Тодоров, или са пострадали от действия, нарушаващи половата неприкосновеност, да се свържат незабавно с най-близкото полицейско управление или с прокуратурата.

Също така, окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 45-годишния Ангел И., за това, че на 20 януари в с. С., общ. Чирпан, е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице ненавършило 14 години - момиче на 12 г., като блудството представлява опасен рецидив. Ангел И. е осъждан многократно и престъплението за което е привлечен като обвиняем по настоящото дело е извършено в условията на опасен рецидив.

Обвиняемият Ангел И. е задържан за срок от 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура - Стара Загора. Предстои внасяне на искане в Окръжен съд - Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него. По делото са разпитани свидетели, назначени са психолого - психиатрични експертизи. Наказанието, което се предвижда за престъплението, е лишаване от свобода от 5 до 20 години.