Задържаха мъж за изнудване на жена чрез сила, заплахи и побой, съобщи МВР.

Работата по случая започнала на 27 октомври, когато непълнолетен младеж съобщил в полицията, че не може да се свърже с майка си - автомобилът й липсва, открил е мобилния й телефон счупен, а в дома им има следи от борба и счупени чаши.

Установено е, че сутринта на същата дата 46-годишната жена се отправила с колата си към София заедно със свой познат, след което двамата се регистрирали в хотел в централната градска част. Изяснено било също така, че мъжът се представя под чужда самоличност, като в действителност е криминално проявен и многократно осъждан за различни престъпления.

По случая било образувано досъдебно производство. Предвид множеството следи от нанесен побой - разкъсно-контузни рани, кръвонасядания и хематоми по главата, крайниците и тялото й - жената била транспортирана в болница, като след преглед и оказана медицинска помощ е освободена по нейно желание.

Събрани са данни, че в продължение на няколко месеца е упражнявал системен психически и физически тормоз спрямо пострадалата. Чрез заплахи, закани, физическо малтретиране и други унизяващи похвати, той изнудвал финансово потърпевшата с публично разгласяване на позорящи личното й достойнство факти, получавайки от нея парични суми.

Вчера 41-годишният е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок до 72 часа.

Работата по случая продължава.