Владимир Стоянов, който на 1 юли нападна акушер-гинеколог в АГ болница "Шейново", е задържан за срок до 72 часа с постановление на Софийската районна прокуратура.

Стоянов е привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнението на службата му, за което е предвидено наказание "лишаване от свобода" от една до пет години.

Мъж преби акушерка, минути след като стана баща

Мъж преби акушерка, минути след като стана баща

Искал на всяка цена да вземе плацентата, не попитал за бебето и майката

В хода на разследването, водено под надзора на Софийската районна прокуратура, е установено, че на 1 юли около обяд обвиняемият Стоянов се намирал в АГ болница "Шейново". Същият поискал от свидетеля Г. да му предостави плацентата на току-що роденото му дете.

В хода на водения между двамата разговор, докато Г. му обяснявала, че има законова процедура, която следва да бъде спазена, обвиняемият Стоянов внезапно ѝ нанесъл удар в областта на главата, вследствие на който жената паднала.

От заключението на първоначално изготвената съдебно-медицинска експертиза се установява, че на пострадалата са нанесени телесни увреждания, довели до причиняване на лека телесна повреда.

Разследването по делото продължава.