Задържаха мъжа, който открадна инвалидната количка от болно дете в София.

Инвалидната количка на момиченцето е открита от служители на реда в пункт за вторични суровини, намиращ се в квартал "Красна поляна" в град София.

Припомняме, количката беше открадната на 6 юни от вход на жилищна кооперация в столичния квартал "Овча купел". Количката е била използвала за обслужване нуждите на дете, болно от церебрална парализа. Вещта е иззета със протокол и върната на законния ѝ собственик. По случая беше образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Междувременно е било задържано и лицето, предало количката в пункта за вторични суровини. Материалите по делото са докладвани на наблюдаващия прокурор. Според прокуратурата доказателствата по случая са достатъчни за повдигане на обвинение срещу извършителя. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност.

Предвид високата обществена опасност на извършителя, прокуратурата е разпоредила той да бъде задържан за срок до 72 часа. След това той ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд, където ще се разгледа искът за постоянното му задържане.