Криминалисти на ОДМВР-Пазарджик задържаха наркодилър, обслужвал Пазарджик и Пловдив. Спецоперацията  е проведена, след близо двумесечно разследване на престъпната дейност на 27-годишния В.Н. от Велинград.

Вчера следобед в района на септемврийското село Варвара екипите засекли мъжа, докато шофирал лек автомобил "Мерцедес". В колата криминалистите открили и иззели плик с около 50 грама суха листна маса и две пликчета с бучки от бял прах с общо тегло от 63 грама, реагирали при полевия наркотест на марихуана и амфетамин.

Полицаите са претърсили и жилища, обитавани от В.Н. във Велинград и Пловдив. От там иззели близо 540 грама амфетамин, 65 грама марихуана, 26 таблетки, реагирали при наркотеста на метамфетамин, две електронни везни, немалка сума пари. В хода на разследването е установено, че мъжът, неизвестен до момента на полицията, е разпространявал дрогата в региона на Пазарджик и Пловдив.

Операцията е реализирана под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Предстои срокът на задържане на велинградчанина да бъде удължен със 72 часа. Работата по документирането на престъпната му дейност продължава. От началото на годината това е осми случай на задържан дилър на наркотични вещества от служителите на ОДМВР-Пазарджик.