Задържаха за изнудване в Приморско двама мъже от Тополовград и трима техни съучастници.  

Около 17 часа на 12 март 22-годишен от Приморско съобщава в местното районно управление, че в дома му, разположен в животновъдната зона, влизат петима мъже. Те заявили, че им дължи 4 000 лева или вещи на подобна равностойност, с които разполага /телевизори, хладилници и др./. В случай, че не получат парите или вещите мъжете заплашили 22-годишния с побой.

22-годишният Б.С. и 25-годишният С.И., са привлечени в качеството на обвиняеми и още същия ден, след сключено споразумение, получили осъдителни присъди от Районен съд - Царево.

Установено е, че преди година 22-годишния от Приморско заедно със свои роднини работил, като строител в с. Воден, обл. Ямбол. Първоначално с работодателя си се договорили да получават определена цена на квадратен метър, като по време на строителството, на работниците са платени общо 12 000 лв.

По техни изчисления обаче сумата, която следвало да вземат за свършената работа, възлизала на 20 000 лева. 22-годишният потърпевш заявил на работодателя си, че им дължи още пари, но той претендирал връщане на сумата от 4 000 лева от парите, платени по-рано.

В дома на 22-годишния, който си тръгнал след разговора с работодателя, два пъти идвали мъже, искащи въпросната сума от 4 000 лева или равностойни вещи /хладилници, телевизори и др./. Той не се поддал на изнудването и алармирал полицията за случилото се, които при третия опит за изнудване задържали петимата извършители.

Трима от тях са разпитани в качеството на свидетели, а на 22-годишния Б.С. и 25-годишния С.И., са повдигнати обвинения. Часове по-късно мъжете получили и осъдителни присъди от състав на Царевския районен съд.