Служители на териториално звено "Борба с организираната престъпност" в София - област и криминалисти от РУ-Ботевград задържаха семейство - съпрузи и сина им, които оказвали физически и психически тормоз на млади момичета и ги принуждавали да проституират.

От пресцентъра на МВР посочват, че от началото на годината досега полицаите провели над десет акции в района на Ботевград за противодействие на проституцията.

Преди два дни 21-годишна жена съобщила в полицията, че е склонявана да проституира и е държана насила, заедно с 5-годишното й дете, в апартамент в ж.к. "Саранск" от трима души.

След подадения сигнал полицаите предприели проверки в двата апартамента, собственост на фамилията-насилници, където открили невръстния син на жертвата и още две момичета, едното от които непълнолетно. Te са принуждавани да проституират в района на главния път за Видин, местността "ПИК"-а.

Полицаите задържали П.А. на 42 г., съпругата му - М.А. на 40 г. и 20-годишният им син  Н.К.

От жилищата са иззети лични документи на потърпевшите момичета - лични карти, паспорти, здравни книжки.

Освен със сводничество, задържаните са се занимавали и с лихварство. П.А. и съпругата му били задържани за 72 часа с постановление на Районна прокуратура-Ботевград.