Окръжната прокуратура във Варна задържа трима наркопласьори на кокаин, амфетамини и марихуана.

Предварителното задържане на тримата обвиняеми е след специализирана операция на ОД на МВР във Варна срещу разпространението на наркотици в морския град, като са задържани общо 11 души, сред които и 3 жени.

В ареста са 40-годишният Мартин Е., по-известен като Стрелеца, синът му - 21-годишният Мартин Е. и 40-годишният Светослав П., по прякор Фантата. Срещу тях прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда, а именно задържане под стража.

Претърсени са жилища на пет адреса във Варна, както и автомобили, използвани от обвиняемите, които имали активна роля в разпространението на наркотици. В три от претърсените имоти и един автомобил са намерени и иззети близо 300 грама кокаин, 142 грама амфетамини и малко над 50 грама марихуана.

Иззети при операцията са и електронни везни, над 4000 лева и 1000 евро и 17 мобилни телефона само от тримата обвиняеми.

Мартин Стрелеца е осъждан като участник в организирана престъпна група за извършване на различни престъпления в големия процес през 2009 г., когато Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 24 лица. 19 от тях сключиха споразумения с прокуратурата, които са били одобрени от съда. Един от тях е бил и Мартин Стрелеца, който тогава признал вината си за участие в организираната престъпна група и приел наказание 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок.

Работата по доказването на престъпната дейност на тримата наркоразпространители продължава.