Tрима общински съветници са арестувани в Русе с обвинение, че са искали и взели подкуп. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Заловените с подкуп общински съветници са Виктор Епщайн, Николай Станчев и Тодор Петров.

Тримата са поискали подкуп в размер на 30 000лв. от предприемач, за да му съдействат за разрешаване на строеж. След като съветниците поставили това условие на бизнесмена, той сигнализирал в полицията.

Там разказал, че имал намерение да извърши строителни дейности в имот, за които се налага да вземе решение от Общинския съвет и поискал това със съответната процедура.

После бил потърсен от местни общински съветници, които му казали, че знаят за исканото от него решение на ОбС-Русе и му поискали сумата от 30 000 лева, за да му съдействат.

Случаят бил докладван незабавно на Окръжната прокуратура в Русе, образувано е дознание и са предприети действия по разследване.

След извършена акция в русенския квартал "Здравец" са задържани Станчев и Петров, 

До арестуването се стигнало, след като двамата привикали предприемача в лекия автомобил на Н.Д. След кратък разговор те получили от него половината от исканата сума за подкупа - 15 000 лева.

На местопроизшествието е извършен оглед. Предадените пари са иззети. Мъжете са отведени в сградата на областната дирекция и са им повдигнати обвинения.

Двамата са с мярка "задържане под стража" за 72 часа.

По-късно е задържан и е 41-годишният Елщайн. Той е доведен в полицията в Русе за снемане на обяснения и установяване на съпричастността му към случая.

Работата по разследването продължава.