Трима столичани са установени и задържани в хода на разследване на въоръжен грабеж на бюро за международни парични преводи във Велинград.

Обирът беше извършен на 13 декември, около 9.30 часа. Тогава на телефон 112 е подаден сигнал от бюрото чрез паник-бутон от охранителната система на обекта. Пристигналите на мястото полицаи установяват, че неизвестен е влязъл в офиса, заплашил с пистолет 39-годишната служителка и избягал със сумата от оборота в размер на 15 000 лева и 5 000 евро.

Въоръжен обир на чейндж бюро във Велинград

Въоръжен обир на чейндж бюро във Велинград

Мъжът заплашил касиерката с пистолет и задигнал оборота на бюрото

В резултат на предприетите следствени действия извършителите на обира са задържани - Д. С. на 27 години, Ф. В. на 24 години и А. Д. на 35 години, всичките от София. Първият е криминално проявен, той е бил осъждан за кражби.

Според събраните данни тримата са планирали и предварително подготвяли грабежа - проследили са начина на работа на бюрото, на служителката в офиса, използвали са различни автомобили за придвижването си.

При проведените процесуално - следствените действия на три адреса в столицата са открити неголямо количество суха марихуана, два газови пистолета, парична сума в евро, множество мобилни телефони и SIM карти.

Тримата са задържани за срок до 72 часа като предстои прокуратурата да поиска постоянното им задържане. Работата по документиране престъпната дейност на "триото" продължава.