Окръжната прокуратура в Благоевград привлече като обвиняем Ц.Ц. по четири обвинения, за престъпленията, извършени от него в село Вълково, община Сандански. Сред тях са опит за умишлено убийство, вземане на заложници и закана с убийство в условията на домашно насилие срещу три лица, както и хулиганство.

Според разследването, Ц.Ц. произвел четири изстрела срещу Н.П., като на пострадалия са били причинени наранявания в гръдната област. Той е бил спасен благодарение на незабавната медицинска помощ.

В условията на домашно насилие, обвиняемият лишил от свобода три лица, като ги заплашил с оръжие и им се заканил с убийство. По информация на прокуратурата, Ц.Ц. е извършил непристойни действия, изразяващи явно неуважение към обществото и отличаващи се с изключителна дързост срещу други двама свидетели на инцидента, уточняват от обвинението.

Преди това стана ясно, че мъжът, взел заложници, е криминално проявен и е лежал в психиатрична клиника. Това обяви късно снощи главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

С постановление на наблюдаващия прокурор, Ц.Ц. е задържан за срок до 72 часа. Досъдебното производство продължава с активни действия по разследването на случая.

Барикадиралият се мъж в санданското село Вълково се предаде

Барикадиралият се мъж в санданското село Вълково се предаде

Битов скандал прерасна в продължила с часове заложническа драма