Барикадиралият се мъж в санданското село Вълково се предаде на полицията след продължила часове тази вечер заложническа драма след битов скандал, съобщава БТВ. Няма пострадали при ареста. 

Припомняме, че мъжът бе взел и заложници и дори излъчва на живо във "Фейсбук", като видеата бяха пълни с нецензурни думи и заплахи за убийство. Ден по-рано той е пуснал предупреждения към съселяните какво ще последва и да не се приближава къщата. 

Първоначално заложниците бяха трима, но един мъж бе прострелян и откаран към болница в Сандански. По-късно стана ясно, че ще бъде лекуван в София. В къщата останаха 2 жени. 

Счита се, че тримата заложници са от едно семейство - двама съпрузи и дъщеря им. Похитителят не е от същото село. Той има връзка с младата жена. 

На мястото пристигнаха и главният секретар на МВР Живко Коцев и специалните части.

Полицията бе отцепила района и евакуирала живеещите.

Случаят приключи успешно благодарение на професионално свършената работа на колегите от Института по психология на МВР, областната дирекция в Благоевград и СОБТ, каза пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев, съобщиха от пресцентъра на МВР. Той направи изявлението минути, след като ситуацията е била овладяна. Установено е, че задържаният е на 41 години от град Лом, криминално проявен. Ситуацията е била високорискова, с реална опасност за живота и здравето на мнозина. Простреляният 70-годишен мъж е откаран в болница в столицата.

По-рано днес мъжът е дошъл в селото, а мотивът за стрелбата и похищението впоследствие са на ревностна основа. Деянието е извършено с незаконно притежавани огнестрелни оръжия - пистолет и револвер. Извършителят сам е сигнализирал в полицията, докато произвежда изстрели. Имало е реален риск, както за полицейските служители, така и за двете похитени жени, допълни той. Мъжът е задържан. Образувано е досъдебно производство за опит за убийство, престои документиране на цялостната престъпна дейност под ръководството на прокуратурата.

Снимка 636443

Източник: БГНЕС

От МВР съобщиха, че във връзка с полицейските действия информация ще бъде предоставена на по-късен етап, когато това няма да пречи на работата на екипите за овладяване на ситуацията.