Задържан е шофьорът, каращ колата си в насрещното платно в скоростната лента на АМ "Хемус". Водачът ще бъде разпитан и предстои да му се наложат санкции.

Оказва се, че водачът е 52-годишен мъж от село Три кладенци, област Враца. Издирването му е започнало веднага, след като в социалните мрежи е бил разпространен видеоматериала, освидетелстващ как той шофира в насрещното платно за движение на АМ "Хемус".

Шофьор създава хаос в насрещното на АМ "Хемус"

Шофьор създава хаос в насрещното на АМ "Хемус"

Видео показва защо не трябва да шофираме в насрещното на магистралата

От МВР уточняват, че записът е направен в района на 44-46 километър от автомагистралата.

В хода на проверката на водача е установено, че нарушителят има и неплатени глоби в размер на 130 лева, поради което е издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка - отнемане на свидетелството на управление на МПС.

От полицията призовават хората, които станат свидетели на подобни нарушения, да подават своевременни сигнали. Важно е те да съдържат информация за мястото на нарушението, както и забелязани детайли, които биха помогнали за бързото идентифициране на превозното средство.

В конкретния случай регистрационният номер на автомобила, нарушаващ закона за движение по пътищата, се вижда на видеозаписа. Авторът на клипа също споменава номера на колата.

Видеото, показващо как автомобил се движи в насрещното платно на движение на АМ "Хемус", стана хит в социалните мрежи. Шофьорът не само пътува в насрещното платно на магистралата, но и в най-лявата, изпреварваща, скоростна лента на движение.

Видеото е заснето на АМ "Хемус" на 5 декември, вторник. На кадрите ясно се вижда как автомобил "Ауди" с регистрация от област Враца кара в изпреварващата лента на насрещното платно. Водачът се движи през цялото време с включени аварийни светлини.