Димитър Вучев по прякор Демби е хванат да краде в Холандия. Това обяви на брифинг директорът на главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски.

В момент на взломна кражба в къща заедно с Демби е задържан и Коваленко Коваленков. Те са арестувани на 1 ноевмври. 

Припомняме, че спряганият за наркобос Демби е освободен от ареста през юли. През годините той претърпя няколко опита за покушение.

Името на Демби неколкократно бе замесвано в знакови дела, като последно той беше посочен от Тишо Боксьора като човека, който го е накарал да свидетелства против Златомир Иванов - Баретата. Демби бе близък и с разстреляния през 2005 година в София Антон Милтенов-Клюна, за когото се твърдеше, че държи част от софийския наркопазар.

Коваленко Коваленков е известен на родните власти с множество кражби. 

Главен комисар Христо Терзийски обясни, че след като Демби е пуснат от следствения арест, "не е започвал работа на трудов договор".

Терзийски подчерта, че двамата криминално проявени българи - Димитър Лъчезаров Вучев и Коваленко Коваленков, са заловени благодарение на полицейското сътрудничество.

Демби е с 11 криминални регистрации, предимно свързани с наркотици. Коваленко Коваленков пък с 28 регистрации за кражби.

"С наша помощ лицата са задържани и срещу тях е образувано досъдебно производство по реда на законите на Кралство Нидерландия", заяви главен комисар Терзийски.