Жесток български гангстер, прочул се с факта, че режел пръстите и ушите на жертвите си, е бил арестуван по сигнал на вестник "Сън".

43-годишният Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора, заподозрян за убийство, е бил в списъка на най-издирваните престъпници от Интерпол, след като избяга от съда в България.

Припомняме, на 25 юли 2011 година състав на ВКС осъжда Тихомир на 15 години затвор за убийството на Емил Велинов, извършено на 15 юни 2007 г. в град Момин проход. Велинов е бил умъртвен по особено жесток и мъчителен начин - наръган е 17 пъти с нож.
Тишо трябва и да изплати 260 000 лв. кръвнина на близките на загиналия.

Съдебната сага на Боксьора:
През май 2009 година софийският Апелативен съд осъжда Тихомир на 15 години затвор. Присъдата е обжалвана и Върховният касационен съд на 12 април 2010-та връща делото на долна инстанция за преразглеждане.
На 1 октомври 2010 година състав на Апелативния съд увеличава на 18 години присъдата. Тя отново е обжалвана и на 25 юли 2011 година състав на ВКС с председател Елияна Карагьозова намалява присъдата на Тишо до първоначалната - 15 години затвор. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Някъде през това време Тишо успява да „духне" за Лондон.

Георгиев е приближен на Златомир Иванов-Златко Баретата, който контролираше голяма империя, свързана с наркотици, проституция и пране на пари, добавя изданието и допълва, че Георгиев се опитал да се измъкне от закона, като свидетелства срещу Иванов.

Припомняме, преди делото срещу Златомир Иванов - Баретата и още 20 души да тръгне отначало, Тихомир Георгиев заяви пред съдебния състав на СГС, че освен с продажба на канабис, хероин, амфетамини и кокаин, знае че хората на Баретата са замесени и в някои убийства, като разстрелите на Алф от Перник и гангстер с прякора Бобъра.

Тогава - юли 2010 година, Боксьора каза и че ударната бригада трябвало да ликвидира и Димитър Вучев - Демби. По време на разпит пред съда Тихомир Гоергиев разказа и че труповете на екзекутираните конкуренти се заравяли или изгаряли до неузнаваемост.

Тихомир Георгиев беше и основен прокурорски коз срещу Красимир Маринов. Неговите показания обаче се оказаха недостатъчни и в началото на 2011 година прокурорът Чавдар Ангелов прекрати делото по отношение на Големия Маргин.

Вестникът разкрил и че Тишо Боксьора работи в спортен клуб в Бърмъндзи, и информирал Скотланд ярд. Нахлувайки в залата, полицаите го заварили по къси спортни гащета. Той е задържан по силата на европейска заповед за арест. Докато го отвеждали, се заканил на репортера от "Сън".

Изданието припомня, че Тихомир Георгиев, заподозрян в редица престъпления, включително убийство, се е измъкнал от България, където е бил пуснат под гаранция в очакване на съдебен процес.

 

Там той прекарал месеци, живеейки по улиците, преди собственикът на спортен клуб в Бърмъндзи Джон Руни да се смили над него. Без да знае за връзките му с престъпния свят, Руни го наел като спаринг партньор в клуба и му дава стая, където да спи.

На 7 декември Георгиев участвал дори в турнир по бокс и бил сниман на плаката, рекламиращ събитието.

Скотланд ярд е потвърдил, че 43-годишен мъж е арестуван по подозрение за убийство в България и е задържан под стража в лондонски полицейски участък.