Голямо количество оръжие и боеприпаси са открити при претърсвания, осъществени в рамките на операция „Опасните". По време на работа е задържан 23-годишният перничанин И.Л., военнослужещ в поделението в Горна баня. В дома му са открити половин килограм марихуана и 25 грама амфетамин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Според първоначалните данни на разследващите той е продавал дрога на задържания по време на операцията военнослужещ И.И. Обискирани са пет адреса, обитавани от него. Продължават полицейските действия по издирването на лидера на групата, изяснява се съпричастността на И.Л. към нея, както и документирането на престъпните й действия.

В хода на разследването са претърсени четири апартамента и къща в столичните квартали „Дружба" и „Орландовци". В едно от избените помещения криминалистите попаднали на истински боен арсенал - автомат „Калашников", два бойни пистолета, голямо количество боеприпаси за тях, пушка-помпа. Пак там, укрити в сак, били открити златните накити и парите, които групата е откраднала при въоръжения грабеж в заложната къща. В друго от жилищата са намерени газов пистолет и бронежилетка.

Припомняме, спецоперация „Опасните" стартира снощи след близо двумесечно разследване на криминалисти на сектор „Грабежи" в СДВР по установяването на членовете на организирана престъпна група, извършвала въоръжени грабежи на територията на столицата и страната В хода й минути след извършен грабеж на 300 грама злато и 1 300 лева от заложна къща в столицата бяха задържани седмина от членовете на групата. За издирване беше обявен лидерът й В.Б.-Боксьора (31 г.), познат на органите на реда за въоръжени грабежи.