Бургаските полицаи са задържали група, извършвала въоръжени грабежи. Тарторът на групата - 20-годишният бургазрия П.С. е заловен в района на х-л „Лион" в Слънчев бряг.

В съучастие с 18-годишните бургазлии А.Н. и Д.Д., и още един младеж, са извършили двата последователни въоръжени грабежа от 29 и 31 август.

От ОДП-Бургас припомнят, че при грабежа, осъществен на 29 август в апартамент в общежитие в Слънчев бряг, в който са били настанени седем младежи, след нанасяне на побой над наемателите, са отнети сак със дрехи, 11 мобилни телефона, 3 мъжки ръчни часовника и DVD.

При грабежа, извършен на 31 в апартамент в Слънчев бряг, обитаван от трима младежи, след заплаха с нож, са отнети 17 инчов TFT монитор, цифров фотоапарат, 5 мобилни телефона, куфар с 2 плейъра, дрехи, документи за самоличност и банкова карта.

П.С. е направил пълни самопризнания и по двата случая, като след извършено претърсване в квартирата му в х-л „Балкан" в Слънчев бряг са намерени и иззети част от вещите - предмет на престъпленията.

Открити са и множество вещи с неизяснен до момента произход, както и шест пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество, реагирало при извършения полеви тест на кокаин.

При претърсването и на хотелската стая, наета от А.Н. в х-л „Пирин" са намерени и иззети голяма част от откраднатите вещи - мобилни телефони, дрехи, чанти, слънчеви очила, фотоапарати, часовници.

В същата стая са намерени и два стръка суха зелено-кафява тревна маса, реагирала при извършения полеви тест на канабис.
Тримата са задържани за срок от 24 часа в РПУ-Несебър.