Великотърновските криминалисти разкриха и задържаха извършителите на два въоръжени грабежа.

Между нападенията има връзка, извършени са с изключителна наглост и жестокост по мнението на разследващите, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Преди 3 дни в ранния следобед маскиран мъж се приближил до автомобил "Тойота Корола", който бил спрял в гориста местност недалеч от Велико Търново.

След заплаха с оръжие нападателят изхвърлил собственика от колата и въпреки че той не оказал съпротива, го прострелял в крака, след което избягал с откраднатия автомобил.

Два дни по-късно с открадната кола е извършен нов въоръжен грабеж. По време на движение двама мъже, пътуващи в "Тойота"-та, открили огън по пикап за разносна търговия на колбаси на пътя между великотърновските села Обединение и Масларево.

Водачът на буса е ранен в крака, отнети са му оборота на фирмата - около 1000 лева, документи и кожено яке.

След проведени незабавни издирвателни действия под ръководството на Окръжната прокуратура на Велико Търново криминалистите открили очевидец на втория грабеж. Той насочил разследването към лекия автомобил, понеже забелязал, че той проследява буса още от Свищов, където преди това са правени доставки на фирмата за колбаси.

Така полицията стигнала до извършителите - 39-годишен криминално проявен мъж от с. Присово, за който по-късно се оказало, че е стрелецът и при двата грабежа.

Вторият задържан е 22-годишен мъж от гр. Дебелец - три пъти осъждан за кражби и веднъж за шофиране в нетрезво състояние.

Работата по случая продължава. Предстои гледането на мерките за задържане под стража на двамата извършители.