Прокуратурата в Пловдив обвини 32-годишния Владимир в изнасилване.

Обвинението е, че на 7 и 20 декември Владимир правил секс с две жени, като употребил за това сила и заплашване. Престъпленията са извършени в условията на опасен рецидив.

На 7 декември 2017 г., около 22:15 часа, в Пловдив, Владимир се намирал в района на бул. "Александър Стамболийски". Там той видял спряна кола "Ауди", в която била 19-годишна жена. Тя чакала нейна позната.

Обвиняемият отворил вратата, седнал на шофьорската седалка, придвижил автомобила на 50 метра и спрял. Там след като заплашил жената, я изнасилил. След това слязъл от автомобила и се отправил в неизвестна посока.

На 20 декември 2017 г., отново в Пловдив, около 20:30 часа, на същия булевард Владимир забелязал лек автомобил, марка "Рено Клио", в който се намирала 21-годишна жена. Тя изчаквала свой познат. Обвиняемият Владимир отворил вратата, влязъл в автомобила, като го придвижил на около 50 метра в съседна улица и спрял. Тогава Владимир заплашил със сгъваем джобен нож 21-годишната жена, за да я принуди да се премести на задната седалка на автомобила, където я изнасилил. След това слязъл и се отправил в неизвестна посока.

На 22 декември към 22 часа полицията заловила Владимир в дома му.

На следващия ден с постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Предстои утре Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Владимир е бил осъждан за изнасилване на 4,3 г. лишаване от свобода. Той е бил освободен от затвора през април 2017 г.