Задържаха 32-годишен мъж след опит за въоръжен грабеж на денонощен магазин в София, съобщават от полицията.

Инцидентът е станал малко след 2:30 часа снощи в кв. "Дружба".

Мъжът опитал да обере търговския обект, като заплашил продавачката с газов пистолет. Органите на реда обаче го следели и го заловили след кратко преследване.

Установено е, че само за два месеца това е поредното му нападение в магазини в квартала. Той е извършил други два грабежа в същия магазин, както и трети в района.

Работа по образуваното досъдебно производство продължава. Предстои доклад в прокуратурата и документиране на цялостната престъпна дейност на задържания.

Полицай простреля фатално крадец от столичен мол
Обновена

Полицай простреля фатално крадец от столичен мол

Задържан е и втори от групата - 15-годишен

Впоследствие прокуратурата повдигна обвинение на мъжа за грабеж и опит за грабеж от магазин, при условията на продължавано престъпление с две деяния.

Установено е, че на 14 август около 3,40 часа от въпросния магазин той задигнал 400 лева, като заплашил продавачката с пистолет и ѝ казал: "Бъди спокойна, спокойно!" и "Стой с гръб!".

Рано тази сутрит обвиняемият направил опит да открадне 1340 лева от същия магазин, отново чрез заплашване. Той се опитал да влезе в магазина с медицинска маска на лицето и с пистолет, но бил задържан от полицейски служители.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за постоянен арест спрямо него.