По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража 20-годишен мъж, счупил стъклата на полицейски бус по време на протеста срещу БФС. Това съобщиха от прокуратурата,

Е.П. бе привлечен към наказателна отговорност, за това че на 16.11.2023 г. около 19,35 ч. пред сградата на посолството на Република Турция в гр. София e извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред хвърлил камък, с който счупил задно ляво стъкло на полицейски микробус, марка "Фолксваген".

Според държавното обвинение деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. На младежа е повдигнато и обвинение за увреждане на държавна собственост.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.325, ал. 2,вр.ал.1 от НК и по чл. 216, ал. 1 от НК, а Е.П. беше задържан за срок до 72 часа.

Съдът се съгласи с доводите на дежурния прокурор, че има обосновано предположение, че Е.П. е извършил двете престъпления, за които е привлечен към наказателна отговорност, и постанови спрямо него мярка за неотклонение "задържане под стража". Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Обвиниха футболен фен, строшил с камък стъкло на полицейски бус

Обвиниха футболен фен, строшил с камък стъкло на полицейски бус

По време на вчерашния протест срещу БФС