Кметицата на дупнишкото село Крайници, която получи заплашителни писма и чиято къща беше вандализирана, заяви, че няма подозрения кой може да е извършителят на деянията, съобщи bTV.

Мариана Димитрова поясни, че се намира в добри отношения с всички кандидати за кмет на населеното място. Освен това няма спомен някой да е отправял призиви да се откаже от кметския пост, който заема вече трети мандат.

Съседи и роднини на кметицата също са в неведение кои са вандалите и признават, че са били шокирани от случилото се. Според местните нецивилизованата проява е част от предизборна кампания за местния вот.

По думите на жителите Димитрова си върши добре работата като кмет.

От своя страна тя заяви, че случилото се няма да я откаже от това да се кандидатира за нов мандат.

Полицията разследва анонимни заплахи към селски кмет

Полицията разследва анонимни заплахи към селски кмет

Неизвестни го съветват да се откаже от кметската надпревара, за да си няма неприятности

Жената е получила три заплашителни писма, които я призовавали да се откаже от поста си и да даде път на по-младите. Първото писмо е било изпратено с букет цветя, а третото - с пръст.

Една сутрин жената осъмнала с боя, нахвърляна по цялата къща, включително и входната врата. Също така били изпотрошени саксии и дворни цветя.

От МВР обясняват, че се води дознание, а криминалисти работят усилено по случая. На този етап няма заподозрени и задържани.