При закрити врата в Софийския градски съд започва поредното дело срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров, съобщават от БНР.

Причината е негово телевизионно интервю през 2014 г., в което, според прокуратурата, той е разгласил държавна тайна.

Кирчо Киров коментира, че става въпрос за случай с български гражданин в Иран, който е заловен за транспортиране на наркотици. Това е документ, който според Киров, класификацията му е изтекла два месеца, след като е говорил по телевизията.

"Това е всъщност делото. Това е част от войната, която днешното ръководство на НРС води срещу мен и моето семейство", казва Киров, срещу когото се водят още две дела и едно разследване.

Обвиняват ген. Кирчо Киров за присвояването на над 5 млн. лв.
Обновена

Обвиняват ген. Кирчо Киров за присвояването на над 5 млн. лв.

Прокуратурата внесе втори обвинителен акт

Припомняме, че срещу ген. Кирчо Киров се води дело за кражбата на милиони левове. Военният и Военно-апелативният съд го осъдиха на 10 години затвор. Върховният касационен съд (ВКС) обаче отмени присъдата и върна делото на въззивния съд, за да бъде разгледано от друг състав. Мотивите са допуснати процесуални нарушения при оценката на доказателствата, които са рефлектирали върху правото на защита на подсъдимия.

Киров бе обвинен за безстопанственост, от която са настъпили щети в размер на близо 5 млн. лева. Обвинението му бе повдигнато през 2012 г. В рамките процеса бяха разпитани бившите премиери Сергей Станишев и Бойко Борисов, както и президентът Георги Първанов.