Съдът назначи деветорна психологическа експертиза по делото срещу Бранимира Павлова.

Експертизата е поискана от защитата, за да установи в каква степен е умствената изостаналост на подсъдимата.

Според адвоката на Павлова, тя не е в състояние да прецени дали като нанесе удар на дете евентуално може да го убие
Именно за това той настоява максимален брой вещи лица, които да установят нейното психологическо състояние.

Адвокатът отхвърли направената петорна психологическа експертиза, която твърди, че умствената изостаналост на подсъдимата е в граници, т.е. тя би могла да си даде сметка за действията си.

На заседанието беше разпитан и бащата на първото дете на Бранимира - Мариан Младенов, който твърди, че е баща и на второто й дете.

Той е живял с нея и синът й Христо 4 години в социален дом в Люлин и твърди, че Бранимира е гледала добре детето и никога не е проявявала агресия към него.

Имало е един случай, в който той се е прибрал от работа и е видял, че главата на детето е подута и има синини.

Обяснението на Бранимира е било, че се е опитала да къпе детето над мивката, но без да иска го е изпуснала.
Директорката на дома е извикала Бърза помощ, а на другия ден Бранимира и детето са били изпратени в друг социален дом.

Второто дете, на което Младенов твърди, че също е баща, макар че не го е припознал, го е виждал само един път в болницата, след като е било родено.

Съдът поиска изчитане на показанията на Младенов от досъдебното производство, тъй като те си противоречат с показанията му пред съда, най-вече в тази част как се е отнасяла Бранимира към първото си дете Христо.
Защитата обаче не позволи изчитане на показанията.

Беше разпитана и още една свидетелка, която е живяла заедно с Бранимира в дома, когато подсъдимата е била бременна в 8-ми месец с второто си дете.

Тя също заяви, че Бранимира е гледала добре детето си, въпреки че веднъж се случило да го „раздруса" докато плачело в количката.

Съдът отново отчете противоречия на показанията на свидетелката с тези от досъдебната фаза. Защитата обаче пак отказа изчитане на показанията.
Докато говореше, свидетелката намигна няколко пъти на адвоката и му каза да й се обади "ако има нещо".

Съдията поиска да се изчетат показанията на последната свидетелка, която не се яви на разпит и делото да приключи още на това заседание.

Адвокатът на Бранимира обаче заяви, че настоява за психологическа експертиза.

Спор имаше и около датата на следващото заседание, тъй като съдът искаше тя да е възможно най-скоро, но адвокатът се опита да оспори и това, под предлог, че трябва да се извършват медицински прегледи по експертизата.

Въпреки това съдът насрочи делото за 10 юни.

Припомняме, на 8 октомври миналата година в "Пирогов" е било настанено двумесечно бебе с черепно мозъчна травма. То е починало един ден по-късно.
След подадения в полицията сигнал, служители на столичното Второ РПУ установили, че травмите по тялото на детето са от жесток побой.
Малко по-късно е била задържана и 21-годишната майка Бранимира Павлова.