Полицията предприема сериозни мерки във връзка с баскетболната среща между отборите на "Балкан" и "Левски Лукойл" утре от 18 часа в зала "Арена"- Ботевград, съобщават от ОДМВР-София. 

Предвид съществуващото напрежение между привържениците на двата отбора и големия зрителски интерес са предприети сериозни мерки за осигуряване на обществения ред преди, по време и след приключване на проявата.

Полицейските действия ще се осъществяват съвместно от служители на ОДМВР- София, Дирекция "Жандармерия", Специализирани полицейски сили- СДВР и шест районни управления от състава на областната дирекция.

Засилено ще е полицейското присъствие около спортната зала, както и по основните пътни направления, използвани за придвижване на агитките на двата отбора. С цел недопускане на стълкновения и извършването на прояви, нарушаващи обществения ред, организирано пътуващите фенове ще бъдат съпровождани с полицейски ескорт.

Засилен пропускателен режим ще се осъществява на входовете и изходите на залата, като всички преминаващи ще бъдат подложени на щателна проверка.

С оглед недопускане нарушаване на обществения ред по време на срещата в залата са изградени буферни зони за отделяне на противостоящите агитки.

От МВР напомнят, че в залата е забранено внасянето на алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества, оръжия и други опасни премети, представляващи заплаха за здравето и сигурността на гражданите, спрейове, бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал, сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по- дълги от 1 м и с диаметър по-голям от 1 см.

На територията на спортната зона няма да бъдат допускани граждани, които отказват да бъдат проверени, носещи забранени за внасяне предмети, такива в нетрезво състояние или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества, с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина, както и малолетни без пълнолетен придружител.

ОДМВР- София призовава гражданите, в това число и привържениците на двата отбора, към спазване на указанията и изпълнение на разпорежданията на полицията.