ТИР се е блъснал в колонка на бензиностанция на магистрала „Тракия”. Инцидентът е станал на 123 км, в района на Пловдив, в посока Бургас, съобщиха за News.bg от пресцентъра на МВР.

Сигналът за пожар на бензиностанцията е подаден в 11.50 часа. Тя се намира преди втория разклон за Пловдив. Според първоначалната информация, запалването възникнало, след като ТИР-ът се блъснал в една от колонките за гориво.

Инцидентът е станал на бензиностанция „ЕКО”. От компанията увериха, че при пожара няма жертви и пострадали.

ТИР помете полицай на АМ "Тракия"
Обновена

ТИР помете полицай на АМ "Тракия"

Униформеният разследвал катастрофа

Бензиностанцията е била евакуирана напълно - изведени са и персоналът, и посетителите. Районът е бил отцепен, за да се предотврати каквато и да е опасност за здравето и живота на гражданите, които се намират в близост до инцидента.

Пожарът е потушен напълно.  

Шест екипа на пожарната са изпратени на мястото. Движението в района е ограничено. Екипи на полицейското управление в Труд насочват автомобилите от 118 км по обходен маршрут през Пловдив.

БНТ съобщава, че шофьорът на ТИР-а е бил заспал. Камионът се блъснал в лека кола и ударът причинил експлозия. Почти цялата бензиностанция е изпепелена. Изгорели са и няколко автомобила.

Хората са изпаднали в паника.

По-рано Нова телевизия съобщи, че и автомобилът, и бензиноколонката са избухнали.

Кореспондентът на телевизията информира, че всичко в района гори. По негова предварителна информация има пострадали. 

Малко по-късно стана ясно, че огънят вече е овладян. Служителите на бензиностанцията не са пострадали. Заради пожара от ТИР-а са останали само гредите, които крепят ремаркето. 

От Агенция „Пътна инфраструктура” съветват шофьорите да се движат с повишено внимание и да използват за обходен маршрут пътен възел „Цалапица” – път I-8-град Пловдив.