Варненската районна прокуратура разследва изнасилване на жена в Девня, извършено от затворник в домашен отпуск, съобщиха от прокуратурата.

21-годишният Кристиян Б. от Девня е разследван за изнасилване и блудство с млада жена.

На 5 март 2020 година 21-годишният Кристиян бил пуснат в домашен отпуск от управата на варненския затвор, където на 28 януари тази година започнал да изтърпява поредната си присъда за грабеж в съучастие за срок от 1 година. До 28 януари той търпял предходна ефективна присъда за кражба и грабеж.

В нощта на 5 срещу 6 март той попаднал в компания в дома на своя позната от Девня. Там била и пострадалата 32-годишна жена, която познавала домакинята от дом за сираци, където двете били израснали.

След употреба на алкохол възникнал скандал. Разправията била потушена от полицейски екип, дошъл на място по сигнал. Малко след това пострадалата си тръгнала от дома на познатата си. С нея излязъл и лишеният от свобода Кристиян.

В двора на бившата професионална гимназия по химия в Девня Кристиян изнасилил и бил жената. Тя потърсила помощ в къща, близо до изоставената гимназия. Дошлият полицейски екип я намерил в тежко състояние - дезориентирана и обезобразена.

Пострадалата е разпитана пред съдия. Насилникът е върнат във варненския затвор