Жена на 39 години е простреляна в Русе. Инцидентът е станал около 20 ч. пред козметично студио в кв."Възраждане". По информация на БНР преди това тя е била бита от партньора си.

Откарана е в болница "Канев" с опасност за живота.

От полицията само потвърдиха за инцидента и отказаха подробности по случая.

Мъжът, който е стрелял, се е самоубил, според източници на националното радио. Твърди се, че двамата са имали две деца, а мъжът е бил от румънски произход.

Очаква се днес от полицията и прокуратурата в Русе да дадат повече подробности за случая.

Нова телевизия информира, че тялото на мъжа е открито в колата му около 1 ч. след полунощ. Той е криминално проявен. Медията съобшава също, че се търсят кръводарители за простреляната 39-годишна маникюристка. Тя е с огнестрелна рана в корема и е претърпяла операция.

Предполага се, че причина за станалото са неуредени отношения между двамата.

По-късно вътрешният министър Калин Стоянов потвърди пред журналисти в Одрин, че "има такъв инцидент". Отзовалите се на място служители на реда установили простреляната жена. От предприетите оперативно-издирвателни действия станало ясно, че извършителят и нейният бивш съпруг, от когото тя има две деца. Малко по-късно в автомобила на жената е открито тялото на мъжа, който се е самоубил. Същевременно е открита и колата, с която той дошъл.

Повече информация по случая беше представена на брифинг в Русе. Водещата версия в разследването на извършеното снощи тежко престъпление е ревност по думите на окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, цитиран от БТА. Простреляната жена с инициали Я. Н. и мъжът, който я е прострелял, живеели на семейни начела и имали две деца - на 10 и 11 години. Той е румънски гражданин. Пострадалата е в критично състояние и е настанена в интензивното хирургично отделение на Университетската болница "Канев" в Русе.

Сигнал за станалото е бил подаден на тел. 112 е подаден от майката на пострадалата, с която тя успяла да се свърже. Жената била открита в заключеното козметично студио от нейни близки в безпомощно състояние - с белезници на ръцете, с наранявания по лицето и с огнестрелна рана в гърба.

Млада жена е простреляна в Благоевград

Млада жена е простреляна в Благоевград

Пострадалата е с входно-изходна огнестрелна рана в областта на гърдите

За няколко часа 46-годишният румънец с инициали Й. М. бил установен от полицията. Той е открит в мъттъв в семеен автомобил, като се е задушил от газовете на колата и най-вероятно се е самоубил по този начин. Извършен е оглед на местопрестъплението, разпитани са четирима свидетели, назначени са и експертизи. Открито е и оръжието - пистолет "Макаров", притежавано незаконно от румънския гражданин. В пълнителя му липсвал патрон, а гилзата от него е намерена в студиото. Към момента няма доказателства за участие на втори човек в престъплението.

Досега не са били подавани сигнали за домашно насилие от пострадалата спрямо румънския гражданин. Мъжът нямал присъди в България, но при извършената проверка е установено, че през 2018 година Окръжната прокуратура в Русе е изпълнила европейска заповед за арест, издадена от съдебните органи в Румъния. Там той бил осъден на шест години затвор за трафик на хора, при който е пострадала румънска гражданка в Италия. "Мъжът е предаден на румънските власти през същата 2018 година. Тепърва ще проверим каква част от наказанието си е изтърпял и защо се намира в България в този кратък след предаването му срок", обясни Георги Георгиев. По думите му няма информация румънецът да е работил в България.

Работата по разследването по случая продължава.

Шефът на областната дирекция на МВР в Русе старши комисар Пламен Първанов информира, че полицията работи днес и по сигнал за домашно насилие в Русе, при който е пострадала жена.