Две жени на 80 и 51 години са били открити от полицията в столицата с тежки наранявания с нож в апартамент в „Сухата река". При огледа наоколо са открити разпръснати икони и горящи свещи, предаде Дарик радио.

Пострадалите са откарани в болница без опасност за живота. Тази сутрин около 5 часа хора, живеещи в блок 13 в жилищния квартал „Сухата река", са сигнализирали в полицията, че на първия етаж са намерили съседката си на 51 години, пенсионерка по болест, с рани по тялото.

Наоколо е имало разхвърляни икони, свещи и окървавен кухненски нож. В жилището с подобни наранявания е открита и 80-годишната й майка. На мястото е извършен оглед, разпитани са пълнолетните деца на 51-годишната жена.

По думите им от около месец майка им имала странно поведение. Чувала тайнствени гласове и предчувствала смъртта си. Късно вечерта получила нервно разстройство, поради което се е наложило да повикат личния й лекар, който препоръчал консултация с психотерапевт.

Докато близките й били навън, жената наранила с кухненски ножове себе си и майка си и хвърлила иконите през балкона. Двете жени са откарани в болница. По данни на лекарите няма опасност за живота им.