41-годишна жена е заловена при опит да изтегли от банка 75 хиляди лева с фалшива лична карта в Ботевград.

Двамата й съучастници са 33-годишен мъж от София и 21-годишният й син. Те са задържани малко по-късно в района на тунел "Витиня", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейската операция по задържане на извършителите се провела вчера около обяд. Служителите имали информация, че група подготвя теглене на голяма сума пари с фалшив документ за самоличност.

В банков офис дамата представила лична карта със собствената си снимка и данни на платежоспособна клиентка.

Точно в момента, в който се опитала да изтегли крупната сума от личния влог на тази клиентка, тя била задържана от полицейските служители.  Двамата й съучастници успели да избягат с лек автомобил "Ауди 100", но магистралните полицаи засекли автомобила на автомагистрала "Хемус".

33-годишният мъж, който шофирал колата, е стар познайник на полицията, с множество регистрации за различни престъпления. Синът на измамничката не е криминално проявен.

В офиса на банката бил извършен оглед, иззети са фалшивата лична карта, мобилен телефон и заявката за теглене на парите. Образувано е досъдебно производство. Жената и двамата й съучастници са задържани с полицейска мярка за 24 часа.