Вдовица разпозна починалия си от шарка съпруг върху кутия от цигари. Снимката е публикувана без знанието на семейството.

Снимката на починалия преди три години работник от ТЕЦ „Бобов дол” Кирил Богословов от дупнишкото село Червен брег се появи на кутиите на много видове цигари в Европа и България, алармират от viaranews.com.

Този факт предизвика истинско бедствие в дома на Мая Богословова, съпруга на починалия Богословов.

От няколко дни нямаме покой, нямаме сън, не съм спряла да плача. Цяло село се изниза в дома ми, за да питат защо се гавря с паметта на съпруга си”, заяви вдовицата на Богословов – Мая.

На нейни запитвания как и защо снимките на Кирил са попаднали на кутиите с цигари, от фирма "Булгартабак" са отговорили, че снимките се спускат от Европарламента и са валидни за цяла Европа. В България идвали от  здравното министерство. От ведомството на министър Петър Москов твърдят, че контролът се упражнява от Министерството на икономиката.

До този момент никой не е поднесъл извинения към семейството на починалия, нито някоя институция се е самосезирала, за да им даде обезщетения за претърпени нематериални щети.

48-годишният оператор в ТЕЦ „Бобов дол” изпадна в кома след разболяване от варицела. Мъжът издъхна в столичната болница „Света Анна“.

Припомняме, след като през месец май влезе в сила новия закон за тютюневите изделия, на опаковките на цигарите се поставят снимки, чиято цел е да плашат пушачите.

Странно защо след като се променя вида на цигарените опаковки от информацията отпадна изписването на количеството катрани и др. вредни за здравето вещества, които преди се изписваха.