Жена се е хвърлила пред мотриса на метрото на станция "Жолио Кюри" в София. Това съобщиха за News.bg от пресцентъра на МВР.

Сигналът в полицията е постъпил около 12.00 часа. Движението на влаковете временно бе спряно. На място се намираха екипи на органите на реда, които разследваха инцидента.

От полицията информираха, че жената е загинала. Самоличността й е установена. Тя е на 46 години. Скочила е пред движеща се мотриса. 

На място освен полицията, имаше екипи и на пожарната и столичния "Метрополитен".

Малко след 14.00 часа движението на метрото бе възстановено. То бе прекъснато за около два часа.

Пред "Фокус" изпълнителният директор на "Метрополитена" инж. Стоян Братоев обясни, че по всичко личи, че става въпрос за самоубийство. От записите в диспечерския пункт е видно, че жената чака влака, засилва се и се хвърля пред него. Братоев е категоричен, че няма технически проблеми, които да са предизвикали инцидента.

С машиниста ще работи психолог, тъй като жената буквално се е хвърлила върху предното стъкло.

От Столична община обясниха по-рано, че пътниците се извозват с автобуси, които се движат по маршрута между метростанциите "Младост 1" и стадион "Васил Левски". Токът на метростанция "Жолио Кюри" бе спрян. 

Движението временно бе спряно и в двете посоки и затова местната администрация бе организирала транспорта с автобуси. Стана ясно, че те ще се движат по този маршрут, докато бъде отворено метрото.

От общината също обясниха, че тече разследване на инцидента, но не дадоха повече подробности.