Близо 900 грама златни накити са заловили гранични полицаи на ГКПП- Лесово.

534 гр. от накитите  са били прикрепени в бельото на турска гражданка чрез дамска превръзка, а по врата и ръцете й са намерени още 338 гр. златни гривни, пендари и 2 колиета. 

Вчера на пункта пристигнал за влизане в страната лек автомобил "Ситроен". В него пътували трима турски граждани-двама мъже и една жена, съобщават от пресцентъра на МВР.

Граничният полицай, извършващ паспортната проверка, установил, че  лицето на една от жените е различно от лицето в паспорта, предоставен от нея за проверка. Зададените допълнителни въпроси за това дали паспортът е неин, объркали жената и останалите пътници.

Граничните полицаи поискали щателна митническа проверка на колата и личен преглед на жената, с цел да бъдат открити документи, доказващи истинската  й самоличност.  

Под стелката на предната седалка вдясно от шофьора, укрита в дамска превръзка, е намерена турска лична карта на името на 23-годишната А. К., чиято снимка напълно отговаряла на лицето на жената, в чийто документ се усъмнил граничният полицай.

Тримата турски граждани са задържани за 24 часа. Съставен е акт за митническо нарушение