Вложих достатъчно сили и енергия в работата в услуга на обществото. Ще продължа реализацията си в друга сфера на обществения живот.

С тази позиция излезе главният секретар на МВР Живко Коцев, който днес изненадващо хвърли оставка. Изявлението си той отправя, за да предотврати излишни спекулации и внушения спрямо себе си и Министерството на вътрешните работи.

Коцев отбелязва, че решението му не е импулсивно, а е обмислял да прекрати професионалния си път в системата на МВР няколко седмици. За целта главният секретар направил равносметка на постигнатото, успехите и несгодите. Преценил, че е вложил достатъчно сили и енергия в работата в услуга на обществото.

За Коцев върховенството на Закона, спазването на реда и правилата са кауза, която трябва да припознае всеки служител в правоохранителната система. Както Коцев отбелязва, професионалната му биография до момента е свързана изцяло с МВР. В този смисъл решението да напусне системата било трудно. В същото време било лесно, защото изцяло почивало на вътрешното му убеждение. Ще продължа реализацията си в друга сфера на обществения живот, изтъква още той.

"На хилядите достойни полицаи, пожарникари и спасители благодаря от цялото си сърце за дългогодишната ни съвместна работа. Знам колко е трудно в сложна обстановка да запазите мотивацията и енергията си. Пожелавам Ви здраве, смелост и решителност. Поклон пред ежедневния Ви неуморен труд! Нека успехът винаги съпътства всички настоящи и бъдещи служители на МВР", е заключителната част от позицията на главният секретар на вътрешното ведомство.

Къде е Живко Коцев, пита Бойко Рашков

Къде е Живко Коцев, пита Бойко Рашков

Научил инцидентно за това, че главният секретар на МВР е хвърлил оставка