Отборът на ЦСКА спечели единствената си проверка по време на паузата за национални отбори. "Червените" сложиха подобаващ финал на лагера си в Банско, след като надвиха тима от едноименното планинско градче с 6:1. Точни срещу състава на Борис Галчев бяха Яник Вилдсхут, Ахмед Ахмедов, Греъм Кери, както и появилите се след паузата Жуниор Нзила, Федерико Варела и абсолютният дебютант Павел Жабов. Почетният гол за "козлите" реализира Кристиян Балтов в средата на първата част.

Стойчо Младенов даде шанс за изява на част от младите таланти на "армейската" академия, а също така и на доскоро лекуващите контузии Жорди Кайседо и Тибо Вион.

Излизане на ЦСКА от групата в Европа - реалистично или мечта?

Излизане на ЦСКА от групата в Европа - реалистично или мечта?

Ето част от обстоятелствата, от които зависи

ЦСКА подновява официалните си ангажименти с домакинство на Ботев (Пд) в еfbet Лига тази неделя.

Проверката започна с минути на опознаване и плахи опити за създаването на нещо по-интересно пред двете врати.

ЦСКА за пореден път демонстрира силата си при статични положения. В 12-ата минута "армейците" изпълниха заучено положение от корнер, след което капитанът Юрген Матей се извиси над всички и насочи с глава. Топката обаче не намери вратата на домакините. Вратарят на "козлите" трябваше да се намесва в 17-ата минута, след като Хамза Чатакович си изработи коридор за стрелба. Ударът му попадна в обсега на Димитров и логично последва лесно спасяване.

Носителят на Купата логично поведе след 24 минути. Тогава бърза атака стигна до Яник Вилдсхут по фланга, който с мощен шут в горния ляв ъгъл не остави никакъв шанс на банскалии.

ЦСКА заживя по пазарните правила

ЦСКА заживя по пазарните правила

Стриктната трансферна политика е ключът към финансовата стабилност на клуба

Макар и неочаквано, футболистите на Борис Галчев реагираха моментално, изравнявайки след само 120 секунди. Халфът Кристиян Балтов направи отлично двойно подаване с колега, което го изведе сам срещу Бусато. Въпросният запази необходимото хладнокръвие и елегантно го преодоля за 1:1.

Възстановеният паритет не се задържа дълго. "Червените" отново се оказаха във водеща роля, когато активният Вилдсхут отправи задължаващ пас към Ахмед Ахмедов. Мечо не чакаше втора покана и отблизо матира Димитров за 2:1.

Столичани продължиха да налагат сериозно темпо на игра и това спомогна са удвояването на техния аванс. Най-добрият през последните месеци в "армейския" лагер - Геръм Кери, получи пас на границата на наказателното поле, след което матира "козлите" за 3:1.

На полувремето в лагера и на двата тима се осъществиха доста смени. Един от появилите се след пауза - Димитър Евтимов, веднага блесна с добро спасяване, отразявайки акробатично изстрел на Петър Пенчов.

Синът на Петър Жабов е пред дебют за ЦСКА

Синът на Петър Жабов е пред дебют за ЦСКА

Павел също се подвизава на върха на атаката

Хората на Стойчо Младенов откриха головата си сметка за втората част с попадение в 55-ата минута. Авторът на головия изстрел беше изненадващ. Нароченият за гонене Жуниор Нзила се възползва от може би последния си шанс за доказване с "червената" фланелка и преодоля вратаря на Банско с изстрел от средна дистанция.

Последваха мигове за голова радост и на друг резервен футболист. В 61-ата Федерико Варела се оказа непокрит в полето на "козлите" и не срещна особени трудности да вкара за 5:1.

Шест минути преди последния съдийски сигнал, ЦСКА писа шестица на "козлите" с гол на младият Павел Жабов. Талантът доказа, че върви по стъпките на своя баща - бившият "червен" стрелец Петър Жабов, след като се ориентира при изгодна ситуация в предни позиции и с категоричен изстрел увенча своя дебют с попадение.

Отлични новини за ЦСКА преди мача с Ботев (Пловдив)

Отлични новини за ЦСКА преди мача с Ботев (Пловдив)

Кайседо и Вион ще бъдат на линия за мача "канарчетата"