ЦСКА отстрани Б36 от Фарьорски острови и това е най-нормалното нещо на света. Преди мача треньорът на "армейците" Стамен Белчев заяви, че шансовете са 50 на 50. И изненада всички. Ясно е, опитва се да няма подценяване от страна на футболистите му. Но, не е възможно отбор като Б36 да се мери с класата на ЦСКА. Това се видя по време на срещата, особено през първото полувреме, когато "червените" просто смазаха съперника си. Стигнаха до 7 корнера за 9 минути, в първите 9 минути! Не знам случвало ли се е подобно нещо в друг европейски мач. ЦСКА отправяше удар по посока вратата на Б36 на всеки 3 минути преди почивката. Поведе с 2:0 с дежурния гол на Али Соу в Лига Европа и с дебютния на Георги Йомов. След две асистенции на "ментетата" Амос Юга и Юнус Санкаре, които продължават да се нравят с представянето си на терена.

Снимка 497609

Източник: LAP.bg

Ясно беше, че след почивката ЦСКА ще намали темпото и ще спести сили за дербито с Локомотив в Пловдив. Което доведе до попадение на гостите след "заспиване" на "червената" защита. Но и в тази 60-а минута едва ли някой се е съмнявал в крайния победител. Това на "Армията" днес си беше тренировка за мача на истината - срещу Базел в Швейцария. ЦСКА за първи път в Европа този сезон ще е в ролята на аутсайдер, но в един мач всичко е възможно. Особено, щом на терена от българските отбори е историческият ни евробоец. Но трябва да се действа концентрирано във всяка една минута срещу Базел, особено в защита. Иначе няма да се получи. Съперникът е много силен! Все пак - ЦСКА надгражда. След отпадане преди плейофа миналата година, сега 31-кратният ни шампион ще има шанс да се бори, със зъби и нокти, за място в групите. Това ще бъде едно малко футболно чудо. В такива двубои ЦСКА може да го направи, може да надскочи себе си. Всички помним какво се случи преди години с Байер (Леверкузен) на Димитър Бербатов. Сега ситуацията е подобна.

ЦСКА днес излезе с обеца на ухото от мача със Сиренс. Когато малтийците започнаха много надъхано мача и в първите минути имаха по-добри положения за гол. След това поведоха, а "червените" стигнаха до пълен обрат с гол на Соу в последните секунди. Сега драма нямаше. Дори и след попадението на Б36.

Снимка 497608

Източник: LAP.bg

Кое е притеснителното? ЦСКА рядко приключва мач със "суха" мрежа. Любопитно е, че се случи в този със Славия, когато повече от полувреме игра с човек по-малко. И срещу БАТЕ - срещу най-сериозния съперник на ЦСКА до момента, ако не броим Лудогорец. Така че, в напечена ситуация явно "червените" се събират и показват концентрираност и дисциплина. Със сигурност най-напечено ще е в Швейцария. Всичко е в ръцете на Стамен Белчев и компания. Шанс има, а те знаят за какво играят - за групи в Лига Европа и сериозни финансови постъпления. Шанс има и на "Армията" го усещат добре.

А днес, днес просто потренираха. Драми не може и не трябва да се правят. Дори и без гола на Жул Кейта за крайното 3:1. 

ЦСКА победи Б36 (Торсхавн) с 3:1 и се класира за плейофа в Лига Европа

Очаквано и логично - ЦСКА отстрани Б36 без да се напряга и ще играе плейоф в Лига Европа

"Червените" се наложиха с 3:1 над своя съперник