Десният бек на ЦСКА Иван Турицов се завърна в игра за "червените" след дълга контузия. Юношата на "армейците" не игра повече от два месеца. Снощи талантът замени Петър Занев през второто полувреме на мача с Осиек. Турицов се представи много добре и помогна на ЦСКА за крайния успех. С Иван говорим пред стадион "Градски Врт", минути след края на двубоя. Ето какво каза той специално за ТОПСПОРТ:

Иване, коментарът ти за този драматичен и много напрегнат мач? 

- Наистина, двубоят беше доста тежък. Те играха много добре. Както се видя, и публиката много им помогна. Но и нашата агитка отново беше на високо ниво. Дойдоха доста хора от България и бяха зад нас. Подкрепяха ни през цялото време. Победихме заради феновете ни.

Ти как се чувстваше на терена при първото си появяване след контузията и то в толкова важен двубой?

- Като след два месеца без футбол, чувствах се доста тежко. След още няколко мача ще си върна формата.

Люпко Петрович е категоричен, че съдията не отсъди чиста дузпа за ЦСКА за нарушение срещу Тони Уот. Ти на какво мнение си?

- Аз бях доста далеч от въпросната ситуация и не можах да видя какво става. Но след мача Тони ми каза, че е имало нарушение срещу него. Така че му вярвам.

Беше ли в списъка за дузпите след петата?

- (Смее се) След петте не сме говорили кой ще бие следващите, защото бяхме сигурни, че ще продължим напред с изпълнението на първите пет. Така и стана. Съотборниците ми се справиха със задачата.

Последната дузпа беше реализирана от Али Соу. През миналия сезон той изпусна от бялата точка срещу Лудогорец. На пресконференцията вчера Петрович каза, че може би заради тази дузпа ЦСКА изпусна титлата. Срещу Осиек Соу можеше да реши мача и да не се стигне до дузпи, но пропусна от добра позиция. Отдъхна ли си поне малко нападателят сега?

- Всички много се радваме за Али. И след мача с Лудогорец му казахме, че сме зад него и го подкрепяме. В ЦСКА си помагаме. Така трябва да бъде.

Гриша Ганчев беше ли при вас в съблекалнята след успеха и какво ви каза?

- Такива неща не мога да коментирам аз.

Следващият съперник на ЦСКА в Лига Европа е Зоря от Украйна. Какви са шансовете ви?

- Както този мач, така и следващият, а и по-следващите, ще бъдат много тежки. Все пак това е Лига Европа. Ще се получат хубави мачове с този съперник и се надявам отново ние да продължим напред.

Може ли вече да говорим за влизане в групите на турнира или още е много рано?

- Разбира се, че може да се говори за групи. Това са ни целите. Ние сме ЦСКА.

Забравихте ли лошия старт на сезона след този голям успех в Осиек?

- Да, разбира се, че забравяме за първите лоши мачове. Връщаме се по-силни. Този мач ще ни подейства много добре. Всичко ще се оправи и ще бъде наред. Вярвам, че ни чакат добри дни.

ЦСКА отстрани Осиек след изпълнение на дузпи

ЦСКА го направи! Храбрите "армейци" смълчаха Осиек и продължават напред в Лига Европа!

"Червените" отстраниха хърватите след изпълнение на дузпи