ЦСКА се класира за третия предварителен кръг на Лига Европа! "Армейците" се справиха с Осиек с 4:3 след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата завърши 1:0 в полза на хърватите. Попадението бе дело на Анте Майсторович в 26-ата минута. 

При наказателните удар Черниауаскас спаси удара на Бочкай, а Шкорич стреля над вратата. За "червените" единствено Жеферсон пропусна, а Али Соу прати тима в следващата фаза, където съперник е украинският Зоря (Луганск). 

Осиек - ЦСКА, на живо
на живо

Осиек - ЦСКА 1:0, дузпи ще решат победителя от сблъсъка

Люпко Петрович е легенда на хърватския тим

Голямата липсва в състава на гостите бе Евандро. Бразилецът пропусна срещата заради вирус. Дебют направи последното ново попълнение Раул Албентоса. 

Първата опасност пред вратата на ЦСКА бе в 3-ата минута. Тогава Бочкай стреля силно от фаул, но Черниаускас изби.

В 14-ата минута "червените" поискаха дузпа, но повторенията показаха, че Антонио Манце не е играл с ръка в наказателното поле. 

Снимка 436853

Източник: CSKA.BG

Десет минути след това Осиек бе близо до гол. Манце подаде на Клайхайслер отляво и центрира в наказателното поле, където Шорша изпревари Жеферсон и стреля с глава покрай гредата.

В 26-ата минута хърватите поведоха в резултата. Жапер получи топката отдясно и центрира в наказателното поле, където Анте Майсторович се измъкна от Томаш и с глава не остави шансове на Черниаускас. 

Снимка 436854

Източник: CSKA.BG

До края на полувремето ЦСКА изнесе играта в половината на Осиек, но не създаде нищо опасно пред вратата на Ивушич. Фабрини и Соу стреляха неточно. В добавеното време гол на "червените" бе отменен. Нуно Томаш прати топката във вратата след центриране от пряк свободен удар, но бе зад отбраната на домакините. 

Едва в 51-ата минута дойде първият шанс пред възпитаниците на Люпко Петрович. Соу стреля опасно покрай вратата от около 20 метра.

В 62-ата минута Марин Пил преодоля лесно Фабрини, след което мина и покрай Албентоса и нанесе опасен удар, но в аут. Десет минути след това Антонио Манце стреля силно от далечна дистанция, но и безкрайно неточно. 

Снимка 436852

Източник: CSKA.BG

В 84-ата минута ЦСКА организира опасна контраатака, която резервата Греъм Кери пропиля с несериозен удар от над 40 метра. Малко по-късно Черниуаскас се справи с удар на Манце от границата на наказателното поле. 

В последните минути на редовното време двата тима получиха право да изпълнят пряк свободен удар от удобна позиция, но Фабрини и Бочкай стреляха в стената.

Снимка 436848

Източник: CSKA.BG

В 93-ата минута пред Манце се откри чудесна възможност, след като преодоля Томаш, но прати топката над вратата. Малко по-късно Бочкай стреля опасно от воле след центриране от корнер. 

В 105-ата минута Али Соу пропусна златна възможност за ЦСКА. Нападателят бе изведен зад защитата с чудесен пас от Албентоса, но се забави и Ивушич парира удара му.

Снимка 436850

Източник: CSKA.BG

В 110-ата минута на срещата ЦСКА поиска дузпа, след като Уот нахлу в наказателното поле, където бе съборен от Шутало. Главният рефер остана безмълвен, въпреки че имаше основания да посочи бялата точка.

До края на продължението не се случи нищо запомнящо се и победителят трябваше да се реши след изпълнение на дузпи.

Снимка 436849

Източник: CSKA.BG

При наказателните удар Черниаускас спаси удара на Бочкай, а Шкорич стреля над вратата. За "червените" точни бяха Тиаго, Кери, Бодуров и Соу, а вратарят на Осиек отрази удара на Жеферсон.